Olet täällä

Palvelun kuvaus

"Omat työttömyysturvatiedot" -palvelu on osa työ- ja elinkeinotoimiston sähköisiä asiointipalveluja. Tämän palvelun avulla voit katsella työ- ja elinkeinotoimiston tietojärjestelmässä olevia työttömyysturvatietojasi sekä antaa selvityksen, jos sinulle on tehty selvityspyyntö työttömyysturvaoikeutesi selvittämiseksi. Palvelun tavoitteena on helpottaa ja nopeuttaa työnhakijoiden työttömyysturva-asioiden käsittelyä työ- ja elinkeinotoimistossa ja lisätä asiakaspalvelun avoimuutta. Omien työttömyysturvatietojen katselu on mahdollista, vaikka et olisikaan enää työ- ja elinkeinotoimiston asiakas.

Palvelussa näkyviä työttömyysturvatietoja ovat työ- ja elinkeinotoimiston tekemät selvityspyynnöt, työvoimapoliittiset lausunnot sekä työvoimakoulutuksen maksatusilmoitukset.

Voit vastata selvityspyyntöön tämän palvelun kautta pyynnössä merkittyyn palautuspäivään saakka. Selvityksen palauttamisen jälkeen voit seurata palvelun kautta työttömyysturva-asiasi käsittelyn etenemistä.

Palvelu edellyttää vahvaa tunnistusta (sirullisella henkilökortilla tai verkkopankkitunnuksilla), koska se on yhteydessä työ- ja elinkeinotoimiston asiakastietojärjestelmään - samaan, jota virkailijat käyttävät työ- ja elinkeinotoimistoissa. Työ- ja elinkeinotoimistossa käytetään henkilön tietojen tallentamiseen paljon koodistoja, lyhennyksiä ja hallinnollisia käsitteitä, jotka voivat tuntua vieraalta verkkopalvelussa. Lisätietoja näistä saat työttömyysturvan neuvontapuhelimesta, jos tämä ohje ei siihen riitä.

Työ- ja elinkeinotoimiston asiakastietojärjestelmästä säädetään julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta annetussa laissa (916/2012). Verkkopalvelun rekisteriselosteen löydät tämän ohjeen lopusta.

suomi