Olet täällä

Sisään- ja Uloskirjautuminen

Tunnistautuminen

Palvelun käyttö on mahdollista vahvalla tunnistuksella (sirullisella henkilökortilla tai verkkopankkitunnuksilla). Vahvassa tunnistuksessa saa käyttää vain omia henkilökohtaisia tunnuksia. Verkkolomakkeella lähetetyt tiedot tallentuvat tunnuksien haltijan nimellä työ- ja elinkeinotoimiston asiakastietojärjestelmään. Palvelun käyttö edellyttää käyttöehtojen hyväksymistä. Käyttöehdot on esitelty tämän ohjeen toiseksi viimeisessä luvussa.

Tunnistukseen käytetään Tunnistus.fi -tunnistuksenohjauspalvelua, joka on Kansaneläkelaitoksen, työ- ja elinkeinoministeriön ja verohallinnon yhteinen sähköisen asioinnin tukipalvelu. Tunnistuksessa käytetään pankkien henkilökohtaista verkkopankkitunnistusta tai Väestörekisterikeskuksen sirullista henkilökorttia. Henkilötietoja käsitellään henkilötietolain mukaisesti ja em. hallinnonalojen omaan toimintaan liittyvän lainsäädännön perusteella. Palvelu huolehtii yksityisyytesi suojasta henkilötietojesi käsittelyssä. Lisätietoja tunnistuksesta saat Tunnistus.fi aloitussivulta (käyttöehdot), joka aukeaa siirtyessäsi tunnistusta vaativaan palveluun.

Sisäänkirjautuminen ja sivustolla liikkuminen

Sisäänkirjautumisesi on voimassa niin kauan, kunnes painat ylävalikon "Uloskirjaus" -painiketta, suljet selaimen tai sivu on ollut auki yli 60 minuuttia. Näet tiedon kirjautumisestasi sivun yläreunassa.

Samalla kirjautumisella pääset myös muihin työ- ja elinkeinotoimiston verkkopalveluihin. Linkin niihin löydät sivujen oikeasta yläreunasta. "Muut palvelut samalla kirjautumisella" -linkkiä klikkaamalla pääset näihin palveluihin eikä tunnistustietoja kysytä uudelleen.

Sivulta toiselle pääset siirtymään sovelluksen omilla painikkeilla, esim. Edellinen/Seuraava sivu -painikkeilla tai sivun nimipalkin alapuolella olevilla sivulinkeillä. Älä käytä selaimen omia "Takaisin"/"Seuraava" -painikkeita tai sivuhistoriaa, sillä niitä käytettyäsi joudut päivittämään sivun uudelleen.

Uloskirjautuminen

Muista poistua "Uloskirjauksen" kautta, kun lopetat palvelun käytön, jotta yhteys tietojärjestelmässä oleviin tietoihisi ei jää auki ja mahdollisesti sivullisten käytettäväksi.

Käyttämäsi työaseman Internet-selaimesta ja sen asetuksista riippuen jotkut Internet-sivut saattavat uloskirjauksesta huolimatta tallentua työaseman Internet-selaimen välimuistiin (= cache). Jos käyttämäsi tietokone on yhteiskäytössä, voi olla tarpeen käytön jälkeen tyhjentää selaimen välimuisti. Se tapahtuu Internet-selaimen ylävalikosta löytyvän "Internet-asetukset" -ikkunan kautta valitsemalla sieltä kohta "Poista väliaikaiset Internet-tiedostot". Selaimesta riippuen toiminto ja siihen liittyvät tekstit voivat vaihdella.

suomi