Meneillään oleva työvoimakoulutus
Palvelukuvaus
Meneillään oleva työvoimakoulutus -hakupalvelussa luet ilmoituksia työvoimakoulutuksista, jotka ovat alkaneet. Palvelun tavoitteena on helpottaa työnantajien rekrytointeja. Työnantajat voivat kysyä koulutuksen järjestäjiltä mm. koulutusten sisällöistä ja tavoitteista tai työssäoppimisen toteutuksesta. Palvelussa luet koulutukseen osallistuvien ansioluetteloita.
Hakupalvelu toimii yleisimmillä selainten ja käyttöjärjestelmien yhdistelmillä. Mobiililaitteisiin ei tarvitse ladata erillisiä sovelluksia.

Sivut mukautuvat eri päätelaitteille
Hakupalvelun skaalautuvat sivut taipuvat erilaisille näytöille ja päätelaitteille. Isoilla näytöillä sivut on jaettu kahteen palstaan: hakupalstaan ja Ilmoitukset-palstaan. Ilmoitukset-palstalla näet valitsemasi ilmoitukset listana, jolta valitset ilmoituksia luettavaksi.
Linkit palvelun kielen vaihtamiseen, palautteen antamiseen ja ohjeeseen löydät ylävalikosta. Kun olet hakenut ilmoituksia, ylävalikkoon avautuvat myös toiminnot Vahti ja RSS. Kun olet valinnut ilmoituksen luettavaksi, ylävalikkoon avautuvat myös toiminnot Tulosta ja SoMe. Näiden toimintojen ohjeet löydät käyttöohjeen lopusta.
Mobiililaitteissa ja pienissä työpöytäikkunoissa sivun eri osat saat näkyviin vierittämällä. Paluu-painike, joka on oranssi ympyrä, sijaitsee hakunäkymän alareunassa keskellä. Ylävalikko on korvattu valinta- eli menupainikkeella, joka on oikeassa yläkulmassa.

Rajaa hakuja
Ilmoituksia-painikkeen luku kertoo, kuinka monta ilmoitusta hakupalvelussa on julkaistu. Kun rajaat hakuja, painike muuttuu Näytä ilmoitukset-painikkeeksi.

Näytä ilmoitukset-painikkeen luku kertoo, kuinka monta ilmoitusta antamillasi hakuehdoilla löytyy. Luku, joka näytetään myös hakutuloksissa, päivittyy hakuehtojesi mukaan.

Mitä enemmän valitset hakuehtoja, sitä vähemmän saat ilmoituksia luettavaksi. Sanahakua ei esimerkiksi tarvitse käyttää, jos rajaat hakuja muilla ehdoilla.

Sanahaku

Lisää hakusanat
Käytä sanahakua, kun haluat rajata tarkasti, mitä tietoja ilmoituksessa on oltava. Sana tai sen osa voi olla esimerkiksi ammattinimike, koulutuksen nimi, koulutuksen numero tai koulutuksen sisältöä kuvaava sana tai sanoja. Älä käytä sanojen välissä pilkkua tai muita välimerkkejä. Antamasi sanat haetaan ilmoitusten kaikista tietokentistä.

Kun etsit useilla sanoilla yhtä aikaa, käytä JA-ehtoa. Välilyönti tarkoittaa samaa kuin JA-ehto.
tarjoilija JA tampere tai tarjoilija tampere

Kun etsit vierekkäin esiintyviä sanoja, käytä lainausmerkkejä.
 ”painopinnan valmistaja”

Kun etsit ilmoituksia, jossa esiintyy jokin valitsemistasi sanoista, käytä OR-ehtoa.
tutkija OR asiantuntija

Kun etsit ilmoituksia, joissa et halua sanan esiintyvän, käytä miinusmerkkiä. Poissulkeva haku toimii vain, jos olet ensin määritellyt sanan, jonka haluat ilmoituksesta löytyvän.
tutkija -professori

Ammattiryhmä

Valitse ammattiryhmiä

Ammatti(nimike) kuvaa joukkoa töitä, jotka ovat suunnilleen samanlaisia eri organisaatioissa. Ammateista voi muodostaa ammattiryhmiä tai ammattialoja.

Ilmoitukset on ryhmitelty ammattiryhmiin sen mukaan, kuinka monimutkaisia työtehtävät ovat ja millaisia velvollisuuksia työtehtävät sisältävät. Jokainen pääammattiryhmä jakautuu alaryhmiin neljällä tasolla sen mukaan, millaista erikoistunutta osaamista ammattiryhmän ammateissa vaaditaan. Koska ammattien ensisijainen luokitteluperuste ei ole ammattiala, yhden alan koulutusilmoitukset löydät eri pääluokista ja ammattiryhmistä.

Esimerkiksi terveydenhuollon alan ilmoituksia löytyy ammattiryhmistä 1342 Terveydenhuollon johtajat, 221 Lääkärit, 222 Hoitotyön erityisasiantuntijat, 226 Muut terveydenhuollon erityisasiantuntijat > 2261 Hammaslääkärit > Hammaslääkäri, 321 Terveydenhuollon tekniset asiantuntijat > 3214 Hammas- ja apuvälineteknikot > Hammasteknikko, 322 Sairaanhoitajat, 325 Muut terveydenhuollon asiantuntijat ja 532 Lähihoitajat.

Valitse ammattiryhmä Valitse ammattiryhmiä -painikkeella. Valitse avautuvasta Ammattiryhmät -ikkunasta joko pääammattiryhmä valintaruudusta tai jatka ammattiryhmän valintaa klikkaamalla ammattiryhmän otsikkoa. Otsikoista avautuvat kaikki alaryhmät.

Valitse yksi tai useampi ammattiryhmä. Ammattiryhmän valinta ei ole pakollista. Koulutusvahtia varten voit valita ammattiryhmiä, joissa ei ole palvelun käyttöhetkellä haettavia työpaikkoja. Sulje ikkuna Sulje-painikkeella.

Valitsemiesi ammattiryhmien lukumäärä näkyy Hakunäkymä-sivulla Ammattiryhmät otsikossa. Otsikko avautuu nyt klikkaamalla haitarivalikoksi. Näet valitsemasi ammattiryhmät ja ilmoitusten lukumäärän. Poista ammattiryhmä rajausehdoista sulkemalla haitarivalikosta haluamasi ryhmä.

Palaa taaksepäin klikkaamalla ylemmän ammattiryhmän otsikkoa.  
Palaa Hakunäkymä -sivulle Sulje-painikkeella.

Sijainti

Lisää alue

Kun klikkaat sijaintikenttää, kerromme sinulle, missä kolmessa kunnassa on eniten koulutuksia haussa. Jos tiedot eivät näy näkymässä, vieritä näyttöä alaspäin.

Kun alat kirjoittaa alueen nimeä, ehdotamme sinulle alueita (maa, maakunta, kunta). Valitse haluamasi alue. Alue ei tule valituksi pelkästään kirjoittamalla sen nimi vaan valitsemalla se kentän alla näkyvältä listalta.

Kun olet valinnut useita alueita, näet valitsemiesi alueiden lukumäärän Sijainti-otsikossa. Otsikko avautuu klikkaamalla haitarivalikoksi. Poista alue rajausehdoista sulkemalla se haitarivalikosta.

 

Julkaistu

Hakupalvelussa näytetään oletuksena kaikki julkaistut ilmoitukset. Klikkaa Julkaistu-sanaa, niin saat vaihtoehdot esiin. Kun haluat lukea vain uusimpia ilmoituksia, valitse yksi neljästä vaihtoehdosta. Esimerkiksi 3 päivää tarkoittaa, että ilmoitus on enintään 3 kolmen vuorokautta vanha.

Selaa ilmoituksia

Avaa lista näkyviin painikkeella Näytä ilmoitukset. Ilmoitukset näytetään oletuksena ammattiryhmän mukaisessa järjestyksessä. Muuta lajittelua sivun oikean yläkulman alavetovalikosta Ammattiryhmä. Selaa ilmoituksia vierittämällä tai hissitoiminnolla. Lisää ilmoituksia palstalle saat Lataa lisää -painikkeella, joka on listan lopussa. Lukemasi ilmoitukset merkitään listaan vihreällä valintamerkillä. Poista lista näkyvistä klikkaamalla hakupalstan Tyhjennä hakuehdot -otsikkoa.

Lue ilmoitus

Valitse ilmoitus luettavaksi listalta klikkaamalla otsikkoriviä. Ilmoitus aukeaa uuteen ikkunaan. Ilmoitus on jaettu kolmeen osaan: Kuvaus, Tiedot ja Kartta. Liiku osiosta toiseen valitsemalla otsikko. Poistu Sulje-painikkeella.

Kun ilmoituksessa on tunnistettu lähiosoite, on Kartta-palstan otsikko näkyvissä. Googlen karttasovelluksessa voit tallentaa koulutuksen sijainnin Google-palveluun sen omalla Tallenna -painikkeella. Tallennettuun sijaintiin voit lisätä mm. linkin koulutusilmoitukseen.

Siirry ilmoituksesta toiseen nuoli vasemmalle tai nuoli oikealle-painikkeilla. Sivun alareunassa näet ilmoituksen juoksevan järjestysnumeron ja valitsemiesi ilmoitusten lukumäärän.

Hae koulutuksessa olevien ansioluetteloita
Opiskelijoiden ansioluettelot eli CV:t löydät klikkaamalla Tässä koulutuksessa olevien CV:t –painiketta.

Tulosta
Tulosta ilmoitus. Avaa ylävalikosta otsikko Tulosta. Kun työpaikasta on paikkatieto kartalla, kysymme erikseen haluatko tulostaa myös sen.

Jaa ilmoitus
Jaa ilmoitus sosiaalisessa mediassa. Avaa ylävalikosta otsikko SoMe.

Vaihda palvelun kieli
Vaihda palvelun kieli. Avaa ylävalikosta otsikko På svenska.

Anna palautetta
Anna palautetta palvelusta. Avaa ylävalikosta otsikko Palaute. Kirjoita viestisi aiheeksi Avoimet työpaikat -hakupalvelu.

Lue ohje
Lue palvelun koko ohje. Avaa ylävalikosta otsikko Ohje.