Palkkatukipaikan ilmoittaminen ja hallinnointi edellyttää:

Suomi.fi-valtuudet - Valtuusasia: Työkokeiluilmoitusten ja palkkatukipaikkojen hallinnointi
Katso-rooli: Työkokeiluilmoitusten ja palkkatukipaikkojen hall

Palkkatuetun työn tarkoituksena on parantaa tuella palkattavan henkilön ammatillista osaamista ja edistää työllistymistä avoimille työmarkkinoille. Jos suunnittelet henkilön palkkaamista palkkatuella, voit ilmoittaa työpaikasta tässä palvelussa. Kun ilmoitat avoimesta palkkatukipaikasta, se näkyy sopiville työnhakijoille, joiden palkkaamiseksi on mahdollista hakea palkkatukea. Palkkatukipaikan ilmoittaminen verkkopalvelun kautta on mahdollista 14.12.2019 alkaen. Näet palvelussa myös TE-toimistossa 14.12.2019 jälkeen tallennetut palkkatukipaikat.

Vaikka palkkatuki myönnetään ja maksetaan työnantajalle, tuen myöntäminen lähtee aina työttömän työnhakijan palvelutarpeesta. Palkkatukea voidaan myöntää:

  • toistaiseksi voimassa olevaan ja määräaikaiseen työsuhteeseen sekä oppisopimuskoulutukseen
  • myös osa-aikaiseen työsuhteeseen, jos tuen myöntäjä pitää sitä tarkoituksenmukaisena ja se edistää työnhakijan mahdollisuuksia työllistyä. Tämä voi olla perusteltua esimerkiksi osatyökykyisten työllistymisen kannalta.

Kun olet valinnut sopivan ehdokkaan palkkatukipaikkaan, hae palkkatukea Yrityksen ja työnantajan Oma asiointi -palvelun Tukea rekrytointiin -osiossa.