Avoimet työpaikat -hakupalvelu
Palvelukuvaus
Avoimet työpaikat -hakupalvelussa luet reaaliaikaisesti päivittyviä ilmoituksia, joilla työnantajat ja yritykset rekrytoivat työntekijöitä tai hakevat yrittäjäkumppania tai jatkajaa yritykselleen. Yksi ilmoitus voi sisältää useita työpaikkoja.
Hakupalvelu toimii yleisimmillä selainten ja käyttöjärjestelmien yhdistelmillä. Mobiililaitteisiin ei tarvitse ladata erillisiä sovelluksia.

Sivut mukautuvat eri päätelaitteille
Hakupalvelun skaalautuvat sivut taipuvat erilaisille näytöille ja päätelaitteille. Isoilla näytöillä sivut on jaettu kahteen palstaan: hakupalstaan ja Ilmoitukset-palstaan. Ilmoitukset-palstalla näet valitsemasi ilmoitukset listana, jolta valitset ilmoituksia luettavaksi.
Linkit palvelun kielen vaihtamiseen, palautteen antamiseen, EURES-portaaliin ja ohjeeseen löydät ylävalikosta. Kun olet hakenut ilmoituksia, ylävalikkoon avautuvat myös toiminnot Vahti ja RSS. Kun olet valinnut ilmoituksen luettavaksi, ylävalikkoon avautuvat myös toiminnot Tulosta ja SoMe. Näiden toimintojen ohjeet löydät käyttöohjeen lopusta.
Mobiililaitteissa ja pienissä työpöytäikkunoissa sivun eri osat saat näkyviin vierittämällä. Paluu-painike, joka on oranssi ympyrä, sijaitsee hakunäkymän alareunassa keskellä. Ylävalikko on korvattu valinta- eli menupainikkeella, joka on oikeassa yläkulmassa.

Rajaa hakuja
Ilmoituksia-painikkeen luku kertoo, kuinka monta ilmoitusta hakupalvelussa on julkaistu. Kun rajaat hakuja, painike muuttuu Näytä ilmoitukset-painikkeeksi.

Näytä ilmoitukset-painikkeen luku kertoo, kuinka monta ilmoitusta antamillasi hakuehdoilla löytyy. Luku, joka näytetään myös hakutuloksissa, päivittyy hakuehtojesi mukaan.

Mitä enemmän valitset hakuehtoja, sitä vähemmän saat ilmoituksia luettavaksi. Sanahakua ei esimerkiksi tarvitse käyttää, jos rajaat hakuja muilla ehdoilla.

Sanahaku

Lisää hakusanat
Käytä sanahakua, kun haluat rajata tarkasti, mitä tietoja ilmoituksessa on oltava. Sana tai sen osa voi olla esimerkiksi ammattinimike, työnantajan nimi, työpaikkailmoituksen numero tai työtehtävää kuvaava sana tai sanoja. Älä käytä sanojen välissä pilkkua tai muita välimerkkejä. Antamasi sanat haetaan ilmoitusten kaikista tietokentistä.

Kun etsit tietoja etätyönä tai useassa osoitteessa tehtävistä töistä, käytä hakusanoja työ useassa osoitteessa ja/tai etätyö. Hakusi kohdistuu niihin työpaikkoihin, joille työnantaja ei ole määritellyt osoitetta.

Kun etsit useilla sanoilla yhtä aikaa, käytä JA-ehtoa. Välilyönti tarkoittaa samaa kuin JA-ehto.
kaivinkone JA perämies

Kun etsit vierekkäin esiintyviä sanoja, käytä lainausmerkkejä.
 ”painopinnan valmistaja”

Kun etsit ilmoituksia, jossa esiintyy jokin valitsemistasi sanoista, käytä OR-ehtoa.
tutkija OR asiantuntija

Kun etsit ilmoituksia, joissa et halua sanan esiintyvän, käytä miinusmerkkiä. Poissulkeva haku toimii vain, jos olet ensin määritellyt sanan, jonka haluat ilmoituksesta löytyvän.
tutkija -professori

Ammattiryhmä

Valitse ammattiryhmiä

Ammatti(nimike) kuvaa joukkoa töitä, jotka ovat suunnilleen samanlaisia eri organisaatioissa. Ammateista voi muodostaa ammattiryhmiä tai ammattialoja.

Ilmoitukset on ryhmitelty ammattiryhmiin sen mukaan, kuinka monimutkaisia työtehtävät ovat ja millaisia velvollisuuksia työtehtävät sisältävät. Jokainen pääammattiryhmä jakautuu alaryhmiin neljällä tasolla sen mukaan, millaista erikoistunutta osaamista ammattiryhmän ammateissa vaaditaan. Koska ammattien ensisijainen luokitteluperuste ei ole ammattiala, yhden alan avoimet työpaikkailmoitukset löydät eri pääluokista ja ammattiryhmistä.

Esimerkiksi terveydenhuollon alan ilmoituksia löytyy ammattiryhmistä 1342 Terveydenhuollon johtajat, 221 Lääkärit, 222 Hoitotyön erityisasiantuntijat, 226 Muut terveydenhuollon erityisasiantuntijat > 2261 Hammaslääkärit > Hammaslääkäri, 321 Terveydenhuollon tekniset asiantuntijat > 3214 Hammas- ja apuvälineteknikot > Hammasteknikko, 322 Sairaanhoitajat, 325 Muut terveydenhuollon asiantuntijat ja 532 Lähihoitajat.

Valitse ammattiryhmä Valitse ammattiryhmiä -painikkeella. Valitse avautuvasta Ammattiryhmät -ikkunasta joko pääammattiryhmä valintaruudusta tai jatka ammattiryhmän valintaa klikkaamalla ammattiryhmän otsikkoa. Otsikoista avautuvat kaikki alaryhmät.

Valitse yksi tai useampi ammattiryhmä. Ammattiryhmän valinta ei ole pakollista. Työpaikkavahtia varten voit valita ammattiryhmiä, joissa ei ole palvelun käyttöhetkellä haettavia työpaikkoja. Sulje ikkuna Sulje-painikkeella.

Valitsemiesi ammattiryhmien lukumäärä näkyy Hakunäkymä-sivulla Ammattiryhmät otsikossa. Otsikko avautuu nyt klikkaamalla haitarivalikoksi. Näet valitsemasi ammattiryhmät ja ilmoitusten lukumäärän. Poista ammattiryhmä rajausehdoista sulkemalla haitarivalikosta haluamasi ryhmä.

Palaa taaksepäin klikkaamalla ylemmän ammattiryhmän otsikkoa.
Palaa Hakunäkymä -sivulle Sulje-painikkeella.

Sijainti

Lisää alue

Kun klikkaat sijaintikenttää, kerromme sinulle, missä kolmessa kunnassa on eniten avoimia työpaikkoja. Jos tiedot eivät näy näkymässä, vieritä näyttöä alaspäin.

Kun alat kirjoittaa alueen nimeä, ehdotamme sinulle alueita (maa, maakunta, kunta). Valitse haluamasi alue. Alue ei tule valituksi pelkästään kirjoittamalla sen nimi vaan valitsemalla se kentän alla näkyvältä listalta.

Kun olet valinnut useita alueita, näet valitsemiesi alueiden lukumäärän Sijainti-otsikossa. Otsikko avautuu klikkaamalla haitarivalikoksi. Poista alue rajausehdoista sulkemalla se haitarivalikosta.

 
Valitse muita hakuehtoja
Näytämme hakupalvelussa oletuksena kaikki julkaistut ilmoitukset. Rajaa näytettävien ilmoitusten lukumäärää valitsemalla Muita hakuehtoja.
Valitse hakuehdot haitarivalikoista. Haitarivalikot avautuvat otsikkoa klikkaamalla. Valitse haluamasi hakuehto klikkaamalla valintaruutua. Voit antaa useita hakuehtoja samanaikaisesti. Ainoastaan hakuehdossa Julkaistu voit tehdä vain yhden valinnan. Sulje haitarivalikko klikkaamalla otsikkoa. Sulje Muita hakuehtoja -valikko klikkaamalla otsikkoa.

Työaika
Rajaa hakuasi sen mukaan, millaisina työaikoina työ tehdään.

Työn kesto
Rajaa hakuasi sen mukaan, kuinka pitkään työsuhde kestää.

Työn muoto
Rajaa hakuasi sen mukaan, millaiset työn muodot sinua kiinnostavat. Palkkatyössä työntekijä tekee työtä työnantajalle ja siitä maksetaan palkka. Palkkaa maksetaan yleisimmin työhön käytettävän ajan mukaan. Provisiotyössä palkkaa tai sen osaa maksetaan myös tuloksen mukaan. Yrittäjätyö on itsenäisenä ammatinharjoittajana toimimista. Hakupalvelussa julkaistaan myös ilmoituksia, joissa yritykselle haetaan jatkajaa tai etsitään kumppania osuuskuntaan tai franchising -ketjuun. Oppisopimus on määräaikainen työsuhde, jossa työnantaja kouluttaa työntekijää työpaikalla.

Vuokrapaikka
Ilmoituksissa on oletuksena mukana myös vuokratyöpaikat. Rajaa hakuasi sen mukaan, haluatko niiden olevan mukana vai ei ja haluatko nähdä vain vuokrapaikat. Vuokratyössä työnantaja vuokraa työntekijänsä toisen työnantajan työhön.

Julkaistu
Kun haluat lukea vain uusimpia ilmoituksia, valitse yksi neljästä vaihtoehdosta. Esimerkiksi 3 päivää tarkoittaa, että ilmoitus on enintään 3 kolme vuorokautta vanha.

Ilmoituksen kieli
Hakupalvelussa näytetään oletuksena kaikilla kielillä julkaistut ilmoitukset. Rajaa hakua ilmoituksen kielen mukaan.

Selaa ilmoituksia

Avaa lista näkyviin painikkeella Näytä ilmoitukset. Ilmoitukset näytetään oletuksena ammattiryhmän mukaisessa järjestyksessä. Muuta lajittelua sivun oikean yläkulman alasvetovalikosta Ammattiryhmä. Selaa ilmoituksia vierittämällä tai hissitoiminnolla. Lisää ilmoituksia palstalle saat Lataa lisää -painikkeella, joka on listan lopussa. Lukemasi ilmoitukset merkitään listaan vihreällä valintamerkillä. Poista lista näkyvistä klikkaamalla hakupalstan Tyhjennä hakuehdot -otsikkoa.

Lue ilmoitus

Valitse ilmoitus luettavaksi listalta klikkaamalla otsikkoriviä. Ilmoitus aukeaa uuteen ikkunaan. Ilmoitus on jaettu kolmeen osaan: Kuvaus, Tiedot ja Kartta. Liiku osiosta toiseen valitsemalla otsikko. Poistu Sulje-painikkeella.

Kun ilmoituksessa on tunnistettu lähiosoite, on Kartta-palstan otsikko näkyvissä. Googlen karttasovelluksessa voit tallentaa työpaikan sijainnin Google-palveluun sen omalla Tallenna -painikkeella. Tallennettuun sijaintiin voit lisätä mm. linkin ilmoitukseen.

Siirry ilmoituksesta toiseen nuoli vasemmalle tai nuoli oikealle-painikkeilla. Sivun alareunassa näet ilmoituksen juoksevan järjestysnumeron ja valitsemiesi ilmoitusten lukumäärän.

Etsi työpaikka Euroopasta
Etsi työpaikka Euroopasta. Avaa ylävalikosta otsikko EURES-paikat. EURES-portaali avautuu uudelle selainvälilehdelle.

Tulosta
Tulosta ilmoitus. Avaa ylävalikosta otsikko Tulosta. Kun työpaikasta on paikkatieto kartalla, kysymme erikseen haluatko tulostaa myös sen.

Tilaa uutissyöte
Tilaa uutissyöte palveluun päivittyvistä ilmoituksista. Avaa ylävalikosta otsikko RSS.

Tilaa Vahti
Tilaa Työpaikkavahti. Avaa ylävalikosta otsikko Vahti.

Jaa ilmoitus
Jaa ilmoitus sosiaalisessa mediassa. Avaa ylävalikosta otsikko SoMe.

Vaihda palvelun kieli
Vaihda palvelun kieli. Avaa ylävalikosta otsikko På svenska.

Anna palautetta
Anna palautetta palvelusta. Avaa ylävalikosta otsikko Palaute. Kirjoita viestisi aiheeksi Avoimet työpaikat -hakupalvelu.

Lue ohje
Lue palvelun koko ohje. Avaa ylävalikosta otsikko Ohje.