Työmarkkinatorin kautta pääsee TE-palvelujen henkilöasiakkaan Oma asiointi -palveluun, joka on henkilöasiakkaiden verkkopalvelut yhteen kokoava sivusto. Palvelun tarjoaa työ- ja elinkeinoministeriö. Oma asiointi kerää yhteen asiakkaan ajankohtaiset asioinnit ja muokkautuu tilanteen mukaan henkilön asiointia helpottaen. Oma asiointi uudistuu ja asioinnissa siirrytään asteittain käyttämään Työmarkkinatorin uudistettua asiointipalvelua.

Henkilöasiakkaan tiedot säilytetään julkisissa työvoima- ja yrityspalveluissa käytettävässä asiakastietojärjestelmäkokonaisuudessa pääsääntöisesti niin kauan, kunnes asiakkuuden päättymisestä on kulunut neljä vuotta.

Oma asiointi -palvelussa tiedot ovat nähtävissä pääsääntöisesti kuusi kuukautta. Kuitenkin osa tiedoista, esim. työttömyysturvatiedot ja yhteystiedot, näkyvät niin kauan, kunnes tiedot poistetaan asiakastietojärjestelmäkokonaisuudesta.

Palvelun käyttö on mahdollista vahvalla tunnistuksella (verkkopankkitunnuksilla ja sirullisella henkilökortilla). Vahvassa tunnistuksessa saa käyttää vain omia henkilökohtaisia tunnuksia. Lisätietoa tunnistuksesta saat Tunnistus.fi aloitussivulta (käyttöehdot), joka aukeaa siirtyessäsi tunnistusta vaativalle sivulle.

Verkkoasioinnissa tallennetut tiedot tallentuvat tunnuksien haltijan nimellä ja henkilötunnuksella työhallinnon asiakaspalvelun tietojärjestelmään. Henkilötietoja käsitellään henkilötietolain mukaisesti ja em. hallinnonalojen omaan toimintaan liittyvän lainsäädännön perusteella. Palvelu huolehtii yksityisyytesi suojasta henkilötietojesi käsittelyssä.

Muista poistua ”Uloskirjauksen” kautta, kun lopetat palvelun käytön , jotta yhteys tietojärjestelmässä oleviin tietoihisi ei jää auki ja mahdollisesti sivullisten käytettäväksi.

Lopettaessasi internetin käytön yhteiskäytössä olevalla koneella, sulje ehdottomasti aina internet-selain ja kaikki selainikkunat, jotta voit varmistua, ettei tunnistusistuntosi jäänyt voimaan. Tyhjennä myös selaimen välimuisti.