Olet täällä

Selvityksen lähettäminen

Kun selvityksesi on valmis lähetettäväksi työ- ja elinkeinotoimistoon, ota huomioon seuraavat seikat:

Jos olet täyttänyt opiskeluselvityslomakkeita, tarkista että ne ovat ’Valmis’-tilassa. Valmis-tila ei tarkoita vielä sitä, että olet lähettänyt ne työ- ja elinkeinotoimistoon, vaan kertoo ainoastaan sen että lomake on valmis lähetettäväksi. Yhdessä työ- ja elinkeinotoimistolle lähettävässä selvityksessä voi olla useita täytettyjä valmiita selvityslomakkeita. Täyttämäsi selvityslomakkeet löytyvät Selvitys TE-toimistolle –ikkunan yläosasta kohdasta ’Täytetyt lomakkeet’.

Ennen lähettämistä Sinun on vastattava kysymykseen ’Toimitatko liitteitä tähän selvitykseen?’. Jos vastaat ’Kyllä’, toimita selvitykseen liittyvät pyydetyt ja muut tarpeelliset asiakirjat työ- ja elinkeinotoimistoon selvityspyynnössä mainittuun viimeiseen palautuspäivään mennessä joko selvityksen mukana tai paperilla, valintasi mukaan (katso tarkemmin kohta: Liitteet).  Jos olet ilmoittanut toimittavasi liitteitä, työttömyysturva-asiasi käsitellään vasta, kun olet toimittanut asiakirjat. Jos et ilmoituksestasi huolimatta toimita lupaamiasi asiakirjoja, työttömyysturva-asiasi käsitellään ilman niitä, kun selvityspyynnössä mainittu määräaika selvityksen antamiselle on päättynyt. Jos ilmoitat, että et lainkaan toimita liitteitä, työttömyysturva-asiasi käsitellään pelkästään lähettämäsi selvityksen perusteella.

Lähetä selvitys –painike löytyy Selvitys TE-toimistolle –ikkunan alareunasta. Kun painat sitä, ohjelma antaa vielä tarkistuskysymyksen lähettämisestä ja toteaa että lähetettyä selvitystä et voi enää muuttaa. Mikäli selvityksen muuttaminen on myöhemmin tarpeellista, ota yhteyttä työ- ja elinkeinotoimistoon ja ilmoita muutokset (mielellään kirjallisesti).

Kun selvityksen lähettäminen onnistuu, saat aina vastaanottoilmoituksen, jossa todetaan päivämäärä ja kellonaika milloin selvityksesi on vastaanotettu. Vastaanottoilmoituksessa näytetään myös lähettämäsi tiedot. Jos lähetys ei onnistu, palvelu palauttaa sinut takaisin Selvitys TE-toimistolle –ikkunalle ja lähetyksen epäonnistumisesta kertovat virheilmoitustekstit löytyvät ko. ikkunan yläreunasta punaisella tekstillä. Lue tarkoin palvelun antamat virheilmoitukset, tee ilmoituksessa pyydetyt muutokset selvitykseen ja yritä lähettämistä uudelleen. Lähettämäsi selvityksen voit tulostaa Selvitys TE-toimistolle –ikkunan ylävalikon Tulostusnäkymä-painikkeen avulla.

Lähettämisen jälkeen tarkista vielä palvelusta että selvityksesi on varmasti lähtenyt. Palaa palvelun aloitussivulle (ikkunalle johon tuodaan kaikki työttömyysturvatietosi) ja päivitä tiedot ikkunalle Hae tiedot -painikkeella. Valitse kyseinen selvityspyyntö, johon annoit selvityksen. Sinulle avautuu Selvityspyyntö -ikkuna josta löytyy joko lähetetyn selvityksen Katsele selvitystä –painike tai vaihtoehtoisesti vielä lähettämättömän selvityksen Tee selvitys –painike. Selvityksen tilatieto näytetään myös Selvitys työvoimaviranomaiselle –ikkunalla yläotsikon vieressä (’keskeneräinen’ tai ’lähetetty’).

suomi