Olet täällä

Omat tiedot

Osoitetiedot eivät päivity automaattisesti TE-toimiston asiakastietojärjestelmään. Sinun pitää itse ilmoittaa muuttuneet osoite- tai muut yhteystietosi. Jos sinulla on Digi- ja väestötietoviraston myöntämä turvakielto ja haluat sen voimaan TE-palvelujen asiakastietojärjestelmässä, ota yhteyttä TE-toimistoon. 

Kirjautuessasi Oma asiointi -palveluun, sinut ohjataan Omat tiedot -sivulle tarkistamaan/päivittämään yhteystietosi, jos niitä ei ole tarkistettu/päivitetty viiemeisen 30 päivän sisällä.


Turvakiellon alaisten tietojen käsittelystä TE-palveluissa

TE-toimisto ei saa automaattisesti tietoa siitä, että sinulle on myönnetty turvakielto. Sinun tulee kertoa turvakiellosta TE-toimistolle. Jos olet työllisyyden kuntakokeilun asiakas, voit kertoa turvakiellosta asiakkuudestasi vastaavalle kuntakokeilulle. Jos ilmoitat turvakiellosta, yhteystietojesi näkyvyyttä rajoitetaan TE-toimiston asiakastietojärjestelmässä. Vain turvakieltoasiantuntijat näkevät TE-toimiston asiakastietojärjestelmästä postiosoitteesi ja kotikuntatietosi.    

Antamasi puhelinnumero ja sähköpostiosoite näkyvät asiakastietojärjestelmässä muillekin TE-toimiston asiantuntijoille (jos olet kuntakokeilun asiakas, myös muille kokeilualueen asiantuntijoille). Asiakastietojärjestelmää käytetään virkavastuulla ja tietojasi koskee salassapitovelvollisuus. Jos sinulla on turvakielto, voit kuitenkin halutessasi Oma asiointi –palvelun Omat tiedot –sivulla päivittää tai poistaa TE-toimiston asiakastietojärjestelmästä puhelinnumerosi ja/tai sähköpostiosoitteesi; nämä eivät ole pakollisia tietoja. 

 

Suostumus tietojen luovuttamiseen työnantajalle 

Jos annat suostumuksen tietojen luovuttamiseen työnantajalle, työnantajalle voidaan antaa rekrytointia varten tarpeellisia tietoja työpaikan täyttämiseksi. Työpaikan täyttämistä varten tarpeellisia tietoja ovat muun muassa koulutusta, osaamista ja työkokemusta koskevat tiedot sekä henkilön nimi- ja yhteystiedot. Jos olet ilmoittanut TE-toimiston asiakastietojärjestelmään voimassa olevasta turvakiellosta, antamalla suostumuksen tietojen luovuttamiseen työnantajalle, yhteystietona luovutetaan työnantajalle vain ilmoittamasi puhelinnumero ja sähköpostiosoite työnhakijaesittelyn yhteydessä. Suostumuksen antaminen on vapaaehtoista, ja kieltäytymällä suostumuksen antamisesta mitään tietojasi ei luovuteta potentiaalisille työnantajille. Halutessasi voit myös poistaa puhelinnumerosi ja/tai sähköpostiosoitteesi asiakastietojärjestelmästä.  


Jos sinulla on muutoin kysymyksiä tietojesi käsittelystä TE-toimistossa (tai kuntakokeilussa), voit kysyä asiantuntijaltasi lisätietoja.  

Lisätietoja väestötietojärjestelmään tallennetusta turvakiellosta ja sen hakemisesta löytyy täältä: https://dvv.fi/turvakielto 

suomi