Verkkopalvelun kautta voit ilmoittaa tärkeimmistä työnhakua koskevista toiveistasi.  Näitä ”hakutekijöitä” voidaan vielä lisätä ja tarkentaa TE-toimistossa / kokeilualueen kunnassa henkilökohtaisen asioinnin yhteydessä.

Työnhakuammatit eli ”Mitä työtä haet?”

Sekä työnhakijoiden työtoiveet, että avoimet työpaikat koodataan saman ammattiluokituksen perusteella. Yhteinen ammattiluokitus mahdollistaa sen, että työnhakijalle voidaan etsiä häntä kiinnostavia työpaikkoja ja työpaikkoihin vastaavasti alasta kiinnostuneita työnhakijoita samoin ammattinimikkein. Tämä haku tapahtuu usein ammattiluokituksen yleisemmällä tasolla, jolloin haussa tulevat esiin tarkan nimikkeen lisäksi myös muut samaan ammattiryhmään kuuluvat nimikkeet (esimerkiksi kaikki sairaanhoitajat, opettajat, sihteerit, myyjät, siivoojat).

Kun ilmoittaudut työnhakijaksi,  hae ammattiluokituksesta ne ammattinimikkeet, joihin liittyviä töitä haluat ensisijaisesti tehdä. Valinta tapahtuu verkkolomakkeella kerrotulla tavalla. Jos et löydä sopivaa nimikettä, valitse sitä lähinnä vastaava. ”Työnhakuammatit” -kentässä näkyvät tietojärjestelmään aiemmin merkityt työnhakuammattisi, joita voit myös poistaa. 

Työnhakualueet

Voit valita joko ”Koko Suomen” tai yksittäisiä kuntia. Listalla on näkyvissä oletuksena asuinkuntasi. Jos haet lisäksi työtä muista maista kuin Suomesta, valitse ne Muut työnhakumaat -valikosta.

Työaika

Työttömyysetuuden saamisen edellytyksenä on, että haet kokoaikatyötä. Jos saat osatyökyvyttömyyseläkettä, riittää, että haet työkykyäsi vastaavaa osa-aikatyötä.

Työtoiveiden muuttaminen työnhaun aikana

Työnhaun aikana voit muuttaa työtoiveitasi ottamalla yhteyttä TE-toimistoon / kokeilualueen kuntaan tai TE-puhelinpalveluun.