Olet täällä

Lomautus

Kun sinut lomautetaan määräajaksi tai toistaiseksi

Kun ilmoitat määräaikaisesta lomautuksesta, työnhakusi on voimassa automaattisesti ilmoittamaasi viimeiseen lomautuspäivään saakka. Kun sinut lomautetaan useammaksi jaksoksi, työnhakusi on voimassa ilmoittamasi viimeisen jakson viimeiseen lomautuspäivään saakka.

Voit ilmoittaa myös määräaikaisen lomautuksen jatkumisesta tai muuttumisesta toistaiseksi voimassa olevaksi lomautukseksi.

Kun ilmoitat toistaiseksi voimassa olevan lomautuksen alkamisesta, työnhakusi jatkuu vastaanottoilmoituksessa kerrotulla tavalla. Noudata saamiasi ohjeita, jotta työnhakusi on voimassa koko lomautuksen ajan.

Jos haet työttömyysetuutta, antamiesi tietojen perusteella

  • saat automaattisen työvoimapoliittisen lausunnon tai
  • TE-toimisto arvioi erikseen oikeuttasi saada työttömyysetuutta.

Työvoimapoliittinen lausunto toimitetaan myös työttömyysetuutesi maksajalle.

Saadaksesi työttömyysetuutta, työnhakusi tulee olla voimassa ja sinun tulee hakea kokoaikatyötä koko lomautuksen ajan. Vastaanottoilmoituksessa kerrotaan, miten työnhakusi on voimassa ja saat lisää toimintaohjeita.

Jos haluat olla lomautuksen jälkeen edelleen työnhakijana tai tilanteesi muuttuu, ilmoita siitä erikseen joko ennen lomautuksen päättymistä tai jos työnhakusi on ehtinyt päättyä, aloittamalla työnhakusi uudelleen.

Tiedot työnhaustasi ja avoimista tehtävistä voit aina tarkistaa Oma asiointi henkilöasiakkaalle -palvelukanavan etusivulta.


suomi