Olet täällä

Omien tietojen tarkistaminen

Työ- ja elinkeinotoimistojen henkilöasiakasrekisterissä olevien omien tietojen tarkistaminen

TE-palvelut.fi sivuston kautta pääset TE-palvelujen henkilöasiakkaan Oma asiointi –palveluun, joka on henkilöasiakkaiden verkkopalvelut yhteen kokoava sivusto. Henkilöasiakkaiden verkkopalvelut käyttävät työ- ja elinkeinotoimistojen (TE-toimisto) henkilöasiakasrekisteriä (URA). Oma asiointi -palvelun kautta voit nähdä omia asiakastietoja.

Sinulla on oikeus tarkastaa henkilöasiakasrekisterissä olevat tiedot ja tarvittaessa vaatia niiden korjaamista. Tarkastuspyyntö sekä mahdollinen oikaisupyyntö tulee tehdä kirjallisesti ja se tulee myös allekirjoittaa. Pyynnössä tulee yksilöidä mitä henkilörekisteriä tarkastuspyyntö tai oikaisupyyntö koskee.

Allekirjoitettu tarkastuspyyntö tai oikaisupyyntö tulee toimittaa siihen TE-toimistoon, jonka asiakkaana olet tai olet ollut. Useimmiten tämä on asuinalueesi TE-toimisto. Lomakkeen voi toimittaa vaihtoehtoisesti postitse tai sähköpostilla TE-toimiston kirjaamoon tai asioimalla TE-toimistossa. TE-toimistojen yhteystiedot. Sähköpostin lähettäjän tulee huolehtia sähköpostin salaamisesta yksityisyydensuojan turvaamiseksi.

Tarkastuspyynnön saatuaan TE-toimisto toimittaa sinulle henkilöasiakasrekisterissä olevat tiedot kirjattuna kirjeenä, joka on noudettavissa lähimmästä Postin palvelupisteestä. Jos haet vastauksen TE-toimistosi kirjaamosta, tarkistetaan henkilöllisyytesi passista, henkilökortista tai ajokortista.

TE-toimisto voi tarjota mahdollisuutta tietojen yhteiseen läpikäyntiin. Mikäli TE-toimiston henkilöasiakasrekisterissä ei ole tietojasi, saat siitä tiedon postitse. Myös oikaisupyyntöön saat vastauksen postitse. Vastauksen mukana toimitetaan rekisteritiedot oikaistussa muodossa. Jos rekisterinpitäjänä toimiva TE-toimisto kieltäytyy tekemästä vaadittua oikaisua, TE-toimisto antaa kirjallisen kieltäytymistodistuksen.

Myöhemmin syksyllä 2018 TE-palvelujen henkilöasiakkaan Oma asiointi -palveluun tulee mahdollisuus tilata TE-toimistojen henkilöasiakasrekisterissä olevat omat tiedot -raportti. Tulostettavissa olevan raportin linkki toimitetaan Oma asiointi -palveluun heti, kun raportti on valmistunut. Raportti on käytettävissä Oma asiointi -palvelussa niin kauan kuin käyttäjä on kirjautuneena.  Jos haluat säilyttää raportin, tulee sinun huolehtia itse sen säilyttämisestä.

Tulostettava lomake tarkastuspyynnön tekemiseksi

Työ- ja elinkeinotoimistojen (TE-toimisto) henkilöasiakasrekisteriin liittyvät rekisteri- ja tietosuojaselosteet ovat saatavilla TE-palvelut.fi-sivustolla ja alla olevien linkkien kautta:

Oma asiointi -palvelun rekisteriseloste

Työ- ja elinkeinotoimiston henkilöasiakasrekisterin tietosuojaseloste

ARVI -työvoimakoulutuksen henkilöarviorekisteri

Tietosuojaseloste asiakaspuheluiden tallennusjärjestelmästä

TE-asiakaspalvelukeskuksen chat-asiakaspalvelun tietosuojaseloste (TE-puhelinpalvelut ja Yritys-Suomi-puhelinpalvelu)

TE-asiakaspalvelukeskuksen sähköpostipalvelun ja yhteydenottopyyntölomakkeen tietosuojaseloste (TE-puhelinpalvelut ja Yritys-Suomi-puhelinpalvelu)

TE-asiakaspalvelukeskuksen Jobitti - Työnhaun verkkoryhmien oppimisympäristö Moodle

Päivitetty 17.7.2018

suomi