Työ- ja elinkeinotoimistojen henkilöasiakasrekisterissä olevien omien tietojen tarkistaminen

TE-palvelut.fi sivuston kautta pääset TE-palvelujen henkilöasiakkaan Oma asiointi –palveluun, joka on henkilöasiakkaiden verkkopalvelut yhteen kokoava sivusto. Henkilöasiakkaiden verkkopalvelut käyttävät työ- ja elinkeinotoimistojen (TE-toimisto) henkilöasiakasrekisteriä (URA). Oma asiointi -palvelun kautta voit nähdä omia asiakastietoja.

Sinulla on oikeus tarkastaa henkilöasiakasrekisterissä olevat tiedot. Tämän voit tehdä ensisijaisesti Oma asiointi -palvelun kautta. Tarvittaessa voit vaatia mahdollisten virheellisten tietojen korjaamista. Huomioithan että tiedot päivittyvät asiakirjalle noin päivän viiveellä muutoksesta.

Mikäli sinulla ei ole käytettävissä Oma asiointi -palvelun vaatimaa ns. vahvaa tunnistusta (pankkitunnistus, mobiilivarmenne), voit tehdä tarkastuspyynnön kirjallisesti lomakkeella. Lisäksi mahdollinen oikaisupyyntö tulee tehdä aina kirjallisesti ja se tulee myös allekirjoittaa. Kirjallisessa pyynnössä tulee yksilöidä mitä henkilörekisteriä tarkastuspyyntö tai oikaisupyyntö koskee.

Allekirjoitettu tarkastuspyyntö tai oikaisupyyntö tulee toimittaa siihen TE-toimistoon, jonka asiakkaana olet tai olet ollut. Useimmiten tämä on asuinalueesi TE-toimisto. Lomakkeen voi toimittaa vaihtoehtoisesti postitse tai sähköpostilla TE-toimiston kirjaamoon tai asioimalla TE-toimistossa. TE-toimistojen yhteystiedot. Sähköpostin lähettäjän tulee huolehtia sähköpostin salaamisesta yksityisyydensuojan turvaamiseksi.

Kirjallisen tarkastuspyynnön saatuaan TE-toimisto toimittaa sinulle henkilöasiakasrekisterissä olevat tiedot kirjattuna kirjeenä, joka on noudettavissa lähimmästä Postin palvelupisteestä. Jos haet vastauksen TE-toimistosi kirjaamosta, tarkistetaan henkilöllisyytesi passista, henkilökortista tai ajokortista.

TE-toimisto voi tarjota mahdollisuutta tietojen yhteiseen läpikäyntiin. Mikäli TE-toimiston henkilöasiakasrekisterissä ei ole tietojasi, saat siitä tiedon postitse. Myös oikaisupyyntöön saat vastauksen postitse. Vastauksen mukana toimitetaan rekisteritiedot oikaistussa muodossa. Jos rekisterinpitäjänä toimiva TE-toimisto kieltäytyy tekemästä vaadittua oikaisua, TE-toimisto antaa kirjallisen kieltäytymistodistuksen.

Omien tietojen tarkastukseen liittyvä asiakirja avautuu selaimessa omalle välilehdelle. Tiedot ovat selattavissa, tallennettavissa ja tulostettavissa. Huomioithan, että tulostettavien sivujen määrä voi olla suuri riippuen asiakirjan sivujen määrästä. Asiakirja on käytettävissä Oma asiointi -palvelussa kyseisen istunnon ajan. Jos haluat säilyttää asiakirjan, tulee sinun huolehtia itse sen säilyttämisestä.  Jos haluat säilyttää raportin, tulee sinun huolehtia itse sen säilyttämisestä.

Tulostettava lomake tarkastuspyynnön tekemiseksi

Työ- ja elinkeinotoimistojen (TE-toimisto) henkilöasiakasrekisteriin liittyvät rekisteri- ja tietosuojaselosteet ovat saatavilla TE-palvelut.fi-sivustolla ja alla olevien linkkien kautta:

Tietosuoja ja henkilötietojen käsittely TE-toimistojen tuottamissa työvoima- ja yrityspalveluissa

TE-asiakaspalvelukeskuksen tietosuojaseloste

Päivitetty 10.6.2019